Şeyma Navir Bilgiç

Türkiye İçin Seferberlik Günü

Şeyma Navir Bilgiç

Topyekun imtihanda olduğumuz bu günlerde bilgi kirliliğine dikkat etmeli, doğru/resmi kanallardan bilgi almaya ve sosyal medyayı doğru şekilde kullanmaya özen göstermeliyiz.

Sağduyulu olmak çok önemli.

Dezenformasyona dikkat etmeli, yanlış bilgilerin dolaşımına katkı sağlamaktan kaçınmalıyız.

Yardımsever bir toplumuz, bütün ülke olarak seferber olduk ancak özellikle yetkililer herkesin kendi özel araçlarıyla yola çıkmaması konusunda uyarıda bulunuyor. Lütfen bu hususta hassasiyetimizi muhafaza edelim. 

Resmi sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve dernekler ile yardımların ulaştırılmasına önem vermeliyiz.

Bu hususta koordinasyon çok önemli. Şehrimizde ilan edilen yardım toplama alanlarında destek verebilir, ihtiyaç duyulan ekipmanların gösterilen yerlere teslim edilmesinde organize olabilir. İşleri zorlaştırmadan bizlerden istenildiği şekilde kolaylık sağlamalıyız.

Süreci iş birliği içinde yürütmeye özen göstermek oldukça kıymetli.

Güzel haberler aldığımız kadar kötü haberler de alıyoruz. 85 milyon tek yürek olduk, hepimiz canla başla gücümüzün yettiğini yapıyoruz.

Depremzedelerin güvenlikleri ve acil ihtiyaçları sağlandıktan sonra psikososyal destek süreci hızla başlamalıdır. Bizler de elimizden geleni yapmak için her zaman hazırız.

Her zaman savundum, yine savunuyorum, deprem değil kötü mimari insanı öldürüyor. Birilerinin sorumsuzluğunu, minimum masraf ile maksimum kâr elde etme ahlaksızlığının acısını ne yazık ki hepimiz yaşıyoruz...

Umut ediyorum ki bundan sonra her şey deprem ülkesi olan coğrafyamız için daha düzenli daha öz verili ve daha hassas olur, gelecek nesillerde böylesi acı yıkımlar yaşamayız.

Acı çekiyoruz...

İçimiz kan ağlıyor...

Bu çaresizlik hepimizi perişan ediyor...

Rabbim imtihanımızı kolaylaştırsın...

 

Yazarın Diğer Yazıları