Şeyma Navir Bilgiç

Konya'da Bir Düşünce Kuruluşu 'KOSAM'

Şeyma Navir Bilgiç

Bu haftaki yazımda sizlere geçtiğimiz gün ziyaret ettiğim ve çok beğendiğim şehrimizdeki yeni bir  kuruluştan bahsedeceğim.
Burası Konya'da Kalkınma odaklı stratejik araştırmalar yapan bir düşünce kuruluşu.  KOSAM (Kalkınma Odaklı Stratejik Araştırmalar Merkezi) Konya’dan dünyaya uygulanabilir modeller sunmayı hedefleyen ancak yalnızca Konya ile sınırlı kalmayarak yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası araştırma ve çalışmalar yürütmeyi hedefliyor ve bununla birlikte geleceğe ışık tutarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamayı taahhüt ediyor.
Bilginin hızla arttığı ve bilgi kirliliğinin her yeri etkisi altına aldığı bu dönemde bilgilerin düzenlemesi ve analiz edilerek işlevsel hale gelmesinde, bilgiyi anlaşılabilir ve erişilebilir kıldıkları için araştırma merkezlerinin büyük etkisi ve sorumlulukları vardır.
Think tank'ler ( düşünce kuruluşları) uzmanlık alanlarında ulusal ve uluslararası konularda ürettikleri bilgi ve analizlerle Türkiye’nin gelecek vizyonunun oluşmasında önemli bir rol üstlenmektedirler.   

KOSAM da bu çerçevede şehir, ülke ve dünya ekseninde ekonomi, ticaret, sanayi, iç ve dış politika dinamikleriyle sosyal politikalar, tarım, çevre, akıllı şehir, sağlık, enerji vb konularda çalışmalar yürüterek raporlar ve analizler hazırlıyor.
Sizler de ister kurumsal ister bireysel olarak dünya ve ülke gündeminden haberdar olmak ve KOSAM'ın deyimiyle "küresel fırsatlardan faydalanıp risklerden kaçınmak" istiyorsanız yoğun bir emekle hazırlanan güncel bilgilerle düzenlenen raporlardan yararlanabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi almak için  mutlaka ziyaret etmenizi öneririm.

Yazarın Diğer Yazıları