Şeyma Navir Bilgiç

Hüzünlü Bir Bayram

Şeyma Navir Bilgiç

Bayram, sevinçlerin arttığı, paylaşıldığı ve başka bir anlam kazandığı mutlu ve özel günlerdir.
Ne yazık ki,  bir yönüyle sevinç getirirken diğer yönüyle hüzün de getirir bayramlar…
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yakınlarını kaybeden ve depremden etkilenen kardeşlerimizin hüzün ve acılarını bizler de en  derinden yaşıyoruz.
Anaların el öpmeye gelen evlatlarını beklediği değil, günlerdir sinesinde büyüttüğü acısıyla yiğitlerinin ve şehitlerinin mezarlarına kapanarak geçireceği, evlerden çok mezarlıkların ziyaret edileceği, tarifi mümkün olmayan bir hüznü içinde barındıran acı bir bayramdır bu bayram.
Benim yazmaya yüreğimin dayanmadığı bu zor günleri birlik ve beraberlikle atlatacağız.

Bu acı günleri unutmayacak ve unutturmayacağız, yapılması gerekenlerin bir an önce yapılması,  bir daha böylesine büyük ihmallerin olmaması ve  sarsıcı yıkımların yaşanmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz.
Umarım bu bayram hataların ve  yanlışların farkına varıldığı; kirlenen duyguların, acıların, kinlerin silindiği, yeşeren umutların arttığı ve bir sonraki bayrama yenilenerek giren insanlığın, kadim coğrafyamızın ve ülkemizin bayramı olur.
Dostluğu, sevgiyi, geleceği, hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz nice güzel bayramlara ulaşmamızı temenni ediyor ve Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.
Sevgi ile kalın.

 

Yazarın Diğer Yazıları