TFF, Hakemlerle İlgili İddialara Açıklık Getirdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), son günlerde kamuoyunda tartışılan hakemlerle ilgili iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, iddiaların asılsız ve gerçek dışı olduğu belirtilerek, konuyla ilgili tüm iddialar titizlikle incelendiği ve gerekli soruşturmaların başlatıldığı kaydedildi.

TFF, Hakemlerle İlgili İddialara Açıklık Getirdi

Açıklamada, öne sürülen iddialar tek tek yanıtlandı. Buna göre, İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı iddiaları, hakemlerin aldıkları maç sayıları incelenerek yalanlandı.

İddialar tek tek yanıtlandı
Hakan Ceylan'ın özel hayatı ile ilgili iddiaların ise boşanma davası nedeniyle ortaya atıldığı ve yargı sürecinde olduğu belirtildi.

Tolga Özkalfa'nın Jaap Uilenberg'e ücretsiz diş tedavisi yaparak kendisine uluslararası hakemlik arenasında avantaj sağladığı iddiaları ise Özkalfa'nın açıklamasına göre asılsız. Özkalfa, tedaviyi ücreti karşılığında yaptığını ve iddiaların aksine tedaviden sonraki süreçte de FIFA hakem listesinden çıkarıldığını söyledi.

FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği iddiaları da, söz konusu hakemlerin aldıkları sağlık raporlarının e-nabız görüntüleri ile sabit olduğu ve ilgili kurumlardan onaylı olduğu belirtilerek yalanlandı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin hakemlerle her hafta görüştüğü iddiaları ise, Büyükekşi'nin göreve geldiği ilk aylarda tüm hakemlerle tek tek görüştüğü ancak bu uygulamanın tekrar edilmediği ve 2023/24 sezonu boyunca hiçbir hakemle özel bir görüşme yapmadığı şeklinde yanıtlandı.

Yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifasına gerekçe olarak gösterdiği Fenerbahçe - Hatayspor maçı sonrası, tüm hakem, VAR hakemleri ve gözlemcileri ile ilgili MHK tarafından ayrıntılı bir analiz yapıldığı ve tüm ekibe bir sonraki hafta görev verilmediği açıklandı.

Serdar Tatlı'nın Servet Yardımcı'ya yazdığı mektubun içeriği ise, Tatlı'nın mektubu Servet Yardımcı'ya bizzat verdiği ancak Yardımcı'nın mektubun içeriğini açıklamadığı belirtildi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine ilişkin eleştirilere ise, Futbol Disiplin Talimatı'nın hakemlerin ve diğer müsabaka görevlilerinin tarafsızlığını şüpheye düşürecek şekilde yapılan açıklamaların tamamının incelenmesini şart koştuğu hatırlatıldı.

TFF, Etik Kurulu'na sevk edilen iddialarla ilgili soruşturmaların devam ettiğini ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini açıkladı.