Özgür Demirtaş'tan kenarda köşede kağıt para biriktirenlere uyarı: Alüminyum kutu biriktirin daha iyi

Finans Uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, kumbarada para biriktirmenin doğru olmadığını söyledi. Enflasyonun birikim düşmanı olduğunu belirten Demirtaş, kumbarada kağıt ya da bozuk para biriktirmenin anlamsız olduğunu vurguladı.

Özgür Demirtaş'tan kenarda köşede kağıt para biriktirenlere uyarı: Alüminyum kutu biriktirin daha iyi

 

Demirtaş, sosyal medyada bir kumbara videosunu alıntılayarak, “Size yıllar önce VİDEO çekip yüz kez anlattım. Ne dedim? Enflasyonu olan para birimi kumbaraya atılmaz. Kağıt para (ister TL, ister Dolar, İster Euro, İster Frank) kumbaraya atılmaz. Videoda ne dedim ENFLASYONU olan para birimi kumbaraya atılmaz. Ee yani Dünyada her para biriminin enflasyonu olduğu için hiçbir para birimi kumbaraya atılmaz!” dedi.

Demirtaş, kumbarada para biriktirmenin yerine, alüminyum kutu gibi daha değerli bir şey biriktirmenin daha mantıklı olduğunu ifade etti. Demirtaş, “Alüminyum kutu bile daha iyi bir birikimdir. Çünkü alüminyum kutunun fiyatı enflasyonla artar. Kumbaradaki paranın değeri ise enflasyonla azalır” diye ekledi.

Demirtaş, kumbarada para biriktirmenin yaygın bir alışkanlık olduğunu ancak bunun finansal okuryazarlık eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Demirtaş, “Kumbarada para biriktirmek, paranın değerini koruduğu yanılgısına kapılmaktır. Oysa ki, paranın değeri, piyasadaki arz ve talebe, faiz oranlarına, enflasyona ve diğer faktörlere bağlı olarak değişir. Kumbarada para biriktirmek, paranın değer kaybetmesine seyirci kalmaktır” dedi.

Demirtaş, kumbarada para biriktirmek yerine, daha akıllıca yatırım yapmanın yollarını anlattığı videolarını izlemelerini tavsiye etti. Demirtaş, “Paranızı kumbarada değil, borsada, altında, dövizde, fonlarda, kripto paralarda veya başka bir yatırım aracında değerlendirin. Paranızın değerini korumak ve artırmak için finansal okuryazarlığınızı geliştirin. Benim videolarım size bu konuda yardımcı olabilir” diye konuştu.