Erdoğan: Güvenliğimizden ve değerlerimizden taviz vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 bin 992 polisin göreve başlaması ve bin 573 yeni aracın hizmete alım töreninde konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin güvenlik ve istikrarı için verdikleri mücadeleyi anlattı ve 'Güvenliğimizden taviz vermediğimiz gibi değerlerimizin ve çıkarlarımızın yıpratılmasına, örselenmesine, çiğnenmesine de rıza göstermeyeceğiz' dedi.

Erdoğan: Güvenliğimizden ve değerlerimizden taviz vermeyeceğiz


İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen törende konuşan Erdoğan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün personel ve araç sayısının arttığını belirtti. Erdoğan, "İstanbul'da görev yapan emniyet teşkilatı mensubu sayımız 56 bin 607'ye, araç sayımız da 8 bin 894'e yükseliyor. Hem personel hem araç bakımından güçlenen İstanbul Emniyetimiz dünyanın en büyük ve önemli metropollerinden olan şehrimize daha iyi hizmet edecektir" dedi.

Erdoğan, İstanbul'un güvenliğinin kendileri için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Bugünkü atamalar ve araç takviyesiyle İstanbul Emniyeti, Avrupa ülkelerinin tamamının bırakınız polisini, ordularından bile neredeyse daha büyük bir insan gücüne ulaşmıştır. Konumuyla, güzellikleriyle, ticaretiyle, turizmiyle ülkemizin kalbi mesabesindeki İstanbul'un huzurunu güvence altına almak için ne yapsak azdır" diye konuştu.

Erdoğan, şehadetinin 7. yıl dönümü idrak edilen polis memuru Fethi Sekin'le birlikte görevi başında şehit edilen tüm kahraman güvenlik güçlerini rahmetle yâd ettiğini belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin tarihi boyunca bu coğrafyayı yönetmek için çok büyük fedakârlıklarda bulunduğunu, bin yıldır taşıdıkları şerefin sorumluluklarını hakkıyla yerine getirmek için çok büyük mücadeleler verdiklerini kaydetti. Erdoğan, Türkiye'nin son 10 yılda envaiçeşit tehdide, tehlikeye, saldırıya, tuzağa karşı savunmanın mücadelesini vermeyi sürdürdüğünü, milleti çeşitli bahanelerle bölmek, hem birbirine hem devletine karşı kışkırtmak için yapılan sayısız denemeye şahit olduklarını ifade etti. Erdoğan, "Gezi olaylarındaki sokak terörü bunun örneklerinden biriydi. Türkiye'nin gördüğü en büyük ihanet çetelerinden biri olan FETÖ'nün 17-25 Aralık'tan 15 Temmuz'a kadar giriştiği darbe girişimleri bunun örneklerinden biriydi. Hamdolsun bu sınamaların hepsinin de üstesinden gelmeyi başardık" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin güvenliğinden taviz vermediği gibi değerlerinin ve çıkarlarının yıpratılmasına, örselenmesine, çiğnenmesine de rıza göstermeyeceklerini belirterek, "Türkiye'nin hak ve menfaatlerini korumak için her alanda, her platformda, her zeminde mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu mücadelede bize destek olan herkese teşekkür ediyor, bize engel olan herkese de meydan okuyoruz. Türkiye'nin önünü kesmeye çalışanlar, tarih önünde hesap vereceklerdir" diye konuştu.