Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Konya'da Bir Dizi Ziyaret ve Açılış Gerçekleştirdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Konya'da çeşitli ziyaret ve açılış programlarına katıldı. Bakan Tekin, ilk olarak Valilik ziyareti ve İl Değerlendirme Toplantısı yaptı. Ardından Taş Bina Konya Dijital Tanıtım Merkezi ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Konya'da Bir Dizi Ziyaret ve Açılış Gerçekleştirdi

Bakan Tekin, daha sonra Tarihi Bedesten Çarşısı ve Türbeönü çarşı esnafını ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Mevlana Müzesi’ni de gezen Bakan Tekin, burada Mevlana’nın hayatı ve eserleri hakkında bilgilendirildi.

Bakan Tekin’in programında sanayi sektörüne yönelik de önemli bir açılış vardı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında yapılan Konya Organize Sanayi Anaokulu’nun açılış törenine katılan Bakan Tekin, burada yaptığı konuşmada okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaptı. Bakan Tekin, organize sanayi bölgelerinde okul öncesi eğitim hizmetlerini yaygınlaştırarak hem kadın istihdamını artırmak hem de sanayinin nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak istediklerini belirtti.

Bakan Tekin, programının devamında Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi ile Karatay Belediyesi tarafından okullara kazandırılan 30 halı sahanın toplu açılış törenlerine de iştirak etti. Bakan Tekin, burada yaptığı konuşmalarda eğitimde teknoloji kullanımının önemine değindi. Bakan Tekin, ayrıca her zaman programlarında merkeze koyduğu “Öğretmenler Odası Buluşmaları” kapsamında öğretmenler ile bir araya gelerek onların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e Konya’daki programları sırasında; Vali Vahdettin Özkan, Konya Milletvekilleri Latif Selvi, Orhan Erdem, Mehmet Baykan, Mustafa Hakan Özer ve Selman Özboyacı, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bakanlık yetkilileri ve il protokolü eşlik etti.