Ekonomi yönetimi ekimde yoğun mesai yapacak

Ekonomi yönetimini, ekim ayı ve yılın son çeyreğinde 12'nci Kalkınma Planı, 2024 yılı bütçesi, birbiri ardına açıklanacak veriler başta olmak üzere yoğun bir gündem bekliyor.

Ekonomi yönetimi ekimde yoğun mesai yapacak

Ekim ayında Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunum yapması, eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanması, ağustos ayı iş gücü istatistiklerinin paylaşılması ve 2024 yılı merkezi yönetim bütçesinin Meclis’e sunulması planlanıyor.

Yılın son çeyreğinde de ekonomi yönetiminin ajandası boş kalmayacak. Merkez Bankası’nın yılın son enflasyon raporunu açıklaması, Finansal İstikrar Raporu’nu kamuoyuyla paylaşması, Para Politikası Kurulu’nun üç kez toplanması, TÜİK’in yılın üçüncü çeyreğine ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla verilerini açıklaması bekleniyor.

Ayrıca 12’nci Kalkınma Planı hazırlıkları da devam ediyor. Meclis gündemine de yılın son çeyreğinde ekonomiye ilişkin bazı düzenlemelerin gelmesi öngörülüyor.

Ekonomi diplomasisi de hız kesmeden sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasi trafiğinde öne çıkan başlıklardan biri ekonomik ilişkiler olurken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de uluslararası toplantılara katılıyor ve çeşitli kesimlerle görüşmeler yapıyor.

kaynak:t24