Kripto parayla ilgili yeni araştırma

Paribu'nun FutureBright Group ile birlikte gerçekleştirdiği 'Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması'nın sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, kripto parayı duyanların oranı yüzde 99'a ulaşırken, işlem yapanların oranı da yüzde 25,1'e çıktı.

Kripto parayla ilgili yeni araştırma

Kripto para işlem platformu Paribu, bu yıl FutureBright Group’un desteğiyle gerçekleştirdiği Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’nın dördüncüsünü yayınladı. Araştırma sonuçları; bilinirlik, deneyim, teknoloji ve demografi olmak üzere 4 başlık altında toplandı.

Araştırmanın en dikkat çekici sonuçlarından biri, kripto parayı duyanların oranının bu yıl yüzde 99 olarak tespit edilmesi oldu. Bununla birlikte işlem yapanların oranı da geçtiğimiz yıla göre iki katına yükselerek yüzde 25,1 oldu.

İşlem yapma oranları artsa da işlem tercihleri geçtiğimiz senelerle benzer şekilde ilerledi. İşlem yapanların yüzde 60’ı Bitcoin’i tercih etti. Kripto paranın kullanım amaçları sorulduğunda ise; kripto parayı duyan her 4 kişiden 3’ü, kısa vadeli alım satım işlemi için kullanıldığını ifade etti.

Kripto para işlem platformları araştırmalar için de tercih ediliyor Bu yıl elde edilen sonuçlardan biri de, kripto parayla işlem yapanların araştırma kaynakları oldu. Kripto parayla işlem yapanların yüzde 52’sinin, bu alandaki araştırmaları için kripto para platformlarını tercih ettiği belirlendi. Yakın çevre tavsiyesi ve internet araştırmaları ise, tercih edilen diğer araştırma kaynakları arasında yer aldı.

İşlem platformları özelindeki önemli verilerden bir diğeri de yerli işlem platformlarını tercih edenlerin oranındaki artış oldu. Geçtiğimiz yıl yüzde 51 olan bu oran, bu yıl yüzde 64’e çıktı.

En çok tercih edilen ikinci yatırım aracı oldu Öte yandan , kripto paranın diğer yatırım araçlarına göre konumlandırılması da araştırmanın önemli bulgularından biri oldu. Kripto paralar, bu yıl en çok tercih edilen ikinci yatırım aracı oldu. Kripto parayla işlem yapmayanların da dahil olduğu tüm katılımcılara göre; gayrimenkul (yüzde 30), kripto para (yüzde 29) en çok tercih edilen yatırım araçları oldu.

Bununla ilişkili olarak kripto parayı duyanların yüzde 49’u, işlem yapanların ise yüzde 75’ine göre, kripto parayı güvenilir bir yatırım aracı olarak gördüğünü belirtti.

Kadınlar daha çok işlem yapıyor

Araştırmanın demografik verileri incelendiğinde; kripto parayı duyan kadınların, erkeklere göre işlem yapmaya olan ilgisinin daha yüksek olduğu tespit edildi. Kripto parayı duyan kadınların yüzde 29’u işlem yaparken erkeklerde bu oran yüzde 23 oldu.

kaynak:bloomberg