Türkiye-Almanya İşbirliği Fırsatları Berlin'de Masaya Yatırılacak

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Berlin'de düzenlenecek olan 'İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde Türkiye ve Almanya arasındaki ticaret ve yatırım ilişkileri masaya yatırılacak.

Türkiye-Almanya İşbirliği Fırsatları Berlin'de Masaya Yatırılacak

29 Eylül’de Ritz Carlton otelde gerçekleştirilecek olan zirveye Türkiye’den çok sayıda iş insanı özel uçakla katılacak. Zirvede enerji, otomotiv, ulaştırma, makine, plastik, kimyasal, çevre teknolojileri, tarım, sağlık, inşaat, turizm, yeşil mutabakat ve bankacılık gibi sektörlerde işbirliği imkânları ele alınacak. Ayrıca küresel ekonomik durum, iklim değişikliğine uyum, güvenli gıdaya erişim, eşitsiz gelir dağılımı, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınların güçlendirilmesi gibi ana konularda da paneller düzenlenecek.

Zirvenin açılış konuşmasını Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası (TD-IHK) Başkanı Ahmet Başar Şen yapacak. Zirveye Almanya’dan da çok sayıda şirketin katılması bekleniyor. Zirvenin amacı Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret hacmini artırmak, iki ülkenin ticari, ekonomik ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesini sağlamak ve üçüncü pazarlarda işbirliği fırsatlarını değerlendirmektir. Zirve kapsamında 6 farklı panel ve B2B toplantılar yapılacaktır.

kaynak:hürriyet