Gazze'ye Destek Yürüyüşü

Memur-Sen ve ülkemizin önde gelen STK'ları 'Filistin'e Destek Platformu' çatısı altında, Gazze'deki İsrail saldırılarını protesto etmek için Sakarya'da yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Gazze'ye Destek Yürüyüşü

 

Sakarya Millet Bahçesi önünde toplanan platform üyeleri ve Kudüs sevdalıları, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla, Sakarya Çark Caddesi boyunca yürüdü. Yürüyüş sırasında İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atıldı. Yürüyüş Adapazarı Kültür Merkezi önünde sona erdi.

Yürüyüşün ardından kalabalığa hitap eden Memur-Sen Genel Başkanı ve Filistin Dayanışma Platformu Sözcüsü Ali Yalçın, Gazze’de yaşananların yüzyılın soykırımı olduğunu söyledi. Yalçın, İsrail’in tüm dünyanın gözü önünde Gazze’de alenen soykırım suçu işlediğini, ABD ve Batılı devletlerin de buna destek verdiğini belirtti. Yalçın, Gazze’deki kardeşlerine destek vermek, zalimi durdurmak için her imkânı kullanacaklarını, boykotla Siyonizmin sponsorlarına geçit vermeyeceklerini vurguladı. Yalçın, Filistin direnişini savunmanın bir haysiyet meselesi olduğunu, asla susmayacaklarını, mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Yürüyüş ve basın açıklamasına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanı sıra AK Parti Sakarya Milletvekilleri, Sakarya Üniversitesi Rektörü, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü, Sakarya Milli İrade Platformu Temsilcisi ve çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı.