Hatay'da depremzedeler için üniversite kampüsünde yaşam alanı kuruluyor 

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Jandarma Asayiş Vakfı ve Gülmek İyileştirir Derneği, 6 Şubat 2023'te meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından evleri yıkılan veya hasar gören depremzedeler için üniversite kampüsünde modern konutlar, kreş, okul, kütüphane, pazar yeri, ibadethane ve spor alanlarının bulunduğu bir yaşam alanı inşa ediyor. Projeye Yükseköğretim Kurulu da destek veriyor.

Hatay'da depremzedeler için üniversite kampüsünde yaşam alanı kuruluyor 

 

Projeye ilişkin protokol, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Jandarma Asayiş Vakfı ve Gülmek İyileştirir Derneği arasında imzalandı. Protokole göre, üniversitenin Tayfur Sökmen Kampüsü’nde 120 dönümlük araziye kurulacak yaşam alanında 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak planlanan toplam 300 konut ile kreş, ilköğretim okulu, kütüphane, spor alanları, pazar yeri, paylaşımlı iş yeri ve ibadethane yer alacak. Konutlar, depremzedelere 3 yıllığına ücretsiz tahsis edilecek. 3 yıllık sürenin ardından kiralanmaya başlanacak konutlardan elde edilecek gelirler, depremden etkilenen jandarma personeli çocukları ile depremzede üniversite öğrencilerine burs olarak verilecek.

Projeye sanatçılar, iş insanları, şirketler ve binlerce gönüllü de katkı sağlıyor. Projeye destek veren sanatçılardan Uğur Aslan ve İlker Ayrık, temel atma törenine katılarak, depremzedeler için umut olduklarını söylediler. 

Projeye Yükseköğretim Kurulu da destek veriyor. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, projenin yürütücüleri olan Jandarma Asayiş Vakfı Genel Müdürü Hakan Saraç ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren’i makamında kabul ederek, projede gelinen aşamaya ilişkin bilgi aldı. Özvar, projenin depremden etkilenen üniversite personeline umut olduğunu belirterek, “Üniversitelerimiz yaşanan felaketlerin ardından toplumsal hayatın yeniden ayağa kalkmasında büyük rol oynuyor. Bu proje, dayanışmanın, iş birliğinin en güzel örneklerinden biri. Bu girişimi gönülden destekliyor, katkıda bulunanlara, bağış yapanlara teşekkür ediyoruz. Depremi yaşayan, yakınlarını kaybeden, evleri yıkılan ve hasar gören insanlarımızın acılarını azaltmanın, onların yeniden ayağa kalkmasını sağlamanın en güzel yolu budur. Projeye destek ve katkıların devam etmesini bekliyoruz.” dedi.

Projeye destek vermek isteyenler, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin resmi internet sitesinde yer alan bağış hesap numaralarına ulaşabilirler. Projeye katkı sağlayan herkese teşekkür eden Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, depremzedelerin yeni yaşam alanlarına kavuşmaları için çalışmaların hızla devam ettiğini duyurdu. Projeye ilişkin gelişmeler, üniversitenin sosyal medya hesaplarından da paylaşılacak