Azerbaycan'ın sevilen milletvekili Ganire Paşayeva hayata veda etti

Azerbaycan'da siyaset, kültür ve medya dünyasının önemli isimlerinden biri olan Ganire Paşayeva, 24 Eylül'de hastaneye kaldırıldıktan sonra 28 Eylül'de yaşamını yitirdi. Paşayeva'nın ölümü hem Azerbaycan hem de Türkiye'de büyük üzüntüye neden oldu.

Azerbaycan'ın sevilen milletvekili Ganire Paşayeva hayata veda etti

Paşayeva, 24 Mart 1975’te Azerbaycan’ın Tovuz şehrinde doğdu. Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü ile Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü’nden mezun oldu. 1998’de televizyonculuğa başlayan Paşayeva, 2005’te Haydar Aliyev Fonu’nun Halkla İlişkiler Departmanının başına geçti. Aynı yıl yapılan parlamento seçiminde Tovuz Milletvekili seçildi. Mecliste farklı görevlerde bulunan Paşayeva, son olarak Milli Meclisin Kültür Komisyonu başkanlığını yürütüyordu.

Paşayeva, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmek için çok sayıda etkinliğe katıldı. Türk dünyası üzerine yazdığı makaleler ve yaptığı konuşmalarla tanınan Paşayeva, “Türkiye’nin güçlü olmasının Türk dünyasının güçlü olması” anlamına geldiğini savunuyordu. Paşayeva, aynı zamanda bir hekim, yazar ve gazeteciydi. İngilizce ve Rusça biliyordu.

Paşayeva’nın ölüm nedeni olarak kaynağı bilinmeyen hipotonik durum tanısı verildi. Paşayeva, 24 Eylül’de başkent Bakü’de hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakıma alındı. Ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.