Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem saldırısı sonrası istifa etti

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, dün akşam Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler'e saldırı olayına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından kulüp başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem saldırısı sonrası istifa etti

 

Koca, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, yaşanan olaydan dolayı büyük bir pişmanlık duyduğunu ve spor sahalarında centilmenliğe gölge düşüren hiçbir tavrın olmaması gerektiğini belirtti. Koca, ayrıca hakem Meler ve ailesi başta olmak üzere Türk hakem camiasından, spor kamuoyundan ve milletimizden özür diledi.

Koca, istifasının Ankaragücü kulübüne, taraftarına, camiasına ve ailesine daha fazla zarar gelmemesi için bir karar olduğunu ifade etti. Koca, aynı zamanda, sebep olduğu vahim olayın Türkiye futbolunun yapısal sorunlarının daha gerçekçi bir şekilde konuşulması için bir fırsat olmasını temenni etti.

Koca, son olarak, özellikle Ankaragücü taraftarları olmak üzere üzdüğü herkesten tekrar özür dileyerek, kulübün, futbol camiasının ve ülkenin böyle bir olay ve görüntü ile anılmasından derin üzüntü duyduğunu söyledi.