Hakem Halil Umut Meler'e saldırı: Süper Lig maçları ertelendi

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçın ardından, maçın hakemi Halil Umut Meler'e yönelik saldırı futbol camiasını sarsarken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tüm liglerdeki maçları süresiz olarak ertelediğini duyurdu.

Hakem Halil Umut Meler'e saldırı: Süper Lig maçları ertelendi

 

 

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve yanındaki bir grup, maçın bitiş düdüğünün ardından sahaya girerek Meler’e saldırdı. Meler, saldırıda yüzüne ve vücuduna aldığı darbelerle yaralandı. Meler, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

TFF, saldırıyı kınayan bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “11.12.2023 Pazartesi günü MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor A.Ş. arasında oynanan Trendyol Süper Lig maçı sonrası kendini bilmez caniler tarafından FIFA kokartlı maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik yapılan insanlık dışı alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Halil Umut Meler’in sağlık durumunu yakından takip ediyor, değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz.” denildi.

Açıklamada, saldırının sadece Meler’e değil, Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapıldığı belirtilerek, hakemleri hedef gösteren ve suça teşvik eden herkesin bu suçun ortağı olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Bu insanlık dışı saldırının sorumluları ve azmettiricileri hakkında Devletimizle eş güdümlü olarak hak ettikleri tüm cezai işlemler uygulamaya başlamıştır. Sorumlu kulüp, Kulüp Başkanı, yöneticileri ve Halil Umut Meler’e saldırıda bulunan tüm suçlular, en ağır şekilde cezalandırılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın sonunda, TFF Yönetim Kurulu kararı ile tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiği bildirildi.

Saldırı, Avrupa basınında da geniş yer buldu. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) da saldırıyı kınayarak, Meler’e geçmiş olsun dileklerini iletti.

Halil Umut Meler, 2017’den beri FIFA kokartı takan bir hakem. Meler, 2018’de 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finali, 2. Lig Playoff finali ve 2019’da TFF Süper Kupa maçlarında düdük çaldı.