Türkiye'nin not görünümü yükseldi, yabancı yatırımcı cesaretlendi

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B' olarak teyit ederken, not görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a çıkardı. Bu karar, peş peşe alınan ekonomik kararlar sonrası Türkiye'nin elini güçlendirdi. Uzmanlar, not görünümündeki olumlu sinyallerin yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisini artıracağını ve önümüzdeki yıllarda not artışları olabileceğini belirtti.

Türkiye'nin not görünümü yükseldi, yabancı yatırımcı cesaretlendi

Türkiye’nin değişen ekonomik hikayesi

Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu “B” olarak teyit ederken, not görünümünü 2 yıl sonra "negatif"ten "durağan"a çıkardı. Kuruluştan yapılan açıklamada, görünümün “durağan"a revize edilmesinin kısa vadeli makrofinansal istikrar risklerini azaltan ve ödemeler dengesi baskılarını hafifleten daha geleneksel ve tutarlı bir politika bileşimine dönüşü yansıttığı vurgulandı.

Fitch’ten beklenen karar! Türkiye ekonomisi ne olacak?

Fitch’in kararı, Türkiye’nin ekonomik istikrarını sağlamak için attığı adımların meyvesini vermeye başladığının bir göstergesi oldu. Uzmanlar, bu kararın diğer derecelendirme kuruluşlarını da Türkiye’ye daha pozitif bir gözle bakma konusunda cesaretlendireceğini ve yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisini artıracağını söyledi. Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda not artışları alabileceği ve ekonomik büyümesini sürdürebileceği beklentisi güçlendi.

Ekonomik zorluklar devam ediyor

Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notu görünümünü "negatif"ten “durağan"a yükseltmesi, yabancı yatırımcıları memnun etti. Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, bu kararın ekonomi politikasında yapılan değişikliklerin sonucunu gösterdiğini söyledi. Ash, Fitch’in kararının pozitif olduğunu belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın ekonomi politikasına attığı resetin sonuçlarını gösterdiğini ifade etti. Ash, Türkiye’nin ekonomik istikrarını sağlamak için doğru adımları attığını ve yabancı yatırımcıların güvenini kazandığını söyledi.

Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notu görünümünü yükseltmesi, Türkiye’nin ekonomik performansında iyileşme olduğunun bir işareti olarak algılandı. Yabancı yatırımcılar, Türkiye’nin ekonomik potansiyelini ve fırsatlarını değerlendirmeye devam ediyor. Ancak Türkiye’nin hâlâ karşı karşıya olduğu birçok ekonomik zorluk bulunuyor. Bu zorlukların üstesinden gelmek için sıkı para politikası, mali disiplin ve yapısal reformlar gerekiyor.

kaynak:star