Lavrov: G20 Zirvesi, dünya ekonomi dengesi için dönüm noktası

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin, dünya ekonomik çıkarlar dengesinin sağlanmasına yönelik yönergeler açısından bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Lavrov, zirve deklarasyonunda Rusya'nın tutumuna uygun olarak gıda güvenliği, enerji ve tarım altyapısı gibi konularda önemli anlaşmalar bulunduğunu belirtti.

Lavrov: G20 Zirvesi, dünya ekonomi dengesi için dönüm noktası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Lavrov, Batı’nın kritik altyapı, enerji ve tarım altyapısıyla ilgili saldırıların ve yıkımların durdurulması çağrısını kabul ettiğini söyledi. Bu çağrının Kuzey Akım hatlarına yönelik terör saldırıları, Tolyatti-Odessa amonyak boru hattı ve Kahovka Hidroelektrik Santrali’ne terör saldırıları ile Zaporijya Nükleer Santrali’ne sürekli insansız hava araçlarıyla saldırıları kapsadığını belirtti.

Lavrov, G20 Zirvesi’nin küresel ekonomi ve finansal sorunlarını çözmek için oluşturulan yapının faaliyetlerinin siyasallaşmasına izin vermeyen Hindistan ve benzer şekilde düşünenlerin başarısı olduğunu dile getirdi. Lavrov, zirvenin, dünya ekonomisinde çıkarlar dengesinin sağlanması için uzun süredir verilen vaatler doğrultusunda hayata geçirilmesi gereken her şeyi hatırlattığını vurguladı.

Ermenistan’ın yanlış açıklamaları
Lavrov, Ermenistan’ın ABD ile gelecek hafta askeri tatbikat yapacak olmasını eleştirdi. Lavrov, bu durumun Güney Kafkasya’da istikrarı bozacağını ve Ermenistan’ın Karabağ konusunda yanlış açıklamalar yaptığını söyledi.
kaynak:aksam