TCMB, politika faizini yüzde 8,5'te sabit tutma kararı aldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizini yüzde 8,5 düzeyinde sabit tutma kararı aldı.

TCMB, politika faizini yüzde 8,5'te sabit tutma kararı aldı

 Kararda, jeopolitik riskler ve gelişmiş ülke ekonomilerindeki resesyon endişeleri nedeniyle bu kararın alındığı belirtildi.

Ayrıca, deprem bölgesinde ekonomik faaliyetin hızlı toparlandığına dikkat çekildi.

TCMB, yüksek küresel enflasyonun etkilerinin yakından izlendiğini ve liralaşma stratejisinin tüm unsurlarıyla uygulanacağını vurguladı.

Kurul, depremin etkilerinin en düşük seviyelere indirilmesi ve gerekli dönüşümün desteklenmesi amacıyla uygun finansal koşulların oluşmasını önceliklendirecektir.

Öncü göstergeler, deprem bölgesinde ekonomik faaliyetin beklenenden hızlı toparlandığını göstermektedir. Kurul, fiyat istikrarını ve finansal istikrarı koruyarak deprem sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek için politika faizini sabit tutma kararı aldı.

TCMB, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir.