Konya'da Sedirler Köprülü Kavşağı'nın temeli atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin trafik yükünü hafifletmek için Sedirler Köprülü Kavşağı'nın temelini attı. Projenin maliyeti 220 milyon TL olarak belirlendi.

Konya'da Sedirler Köprülü Kavşağı'nın temeli atıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, şehrin trafik sorununu hafifletmek için 220 milyon TL'lik Sedirler Köprülü Kavşağı projesinin temelini attı.

Başkan Altay, Konya'nın büyükşehirlerin en önemli sorunlarından biri olan trafik ve ulaşıma dikkat çekti ve çeşitli düzenlemeler yaparken toplu ulaşım ve raylı sistemle ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, "Konya Modeli Belediyecilik" anlayışıyla bisiklet yollarıyla şehri donatarak ve şu anda devam eden çeşitli yol projeleriyle trafiği rahatlatacak. Başkan Altay, şehirdeki toplu ulaşım konforunu artırmak adına çevreci otobüsler aldıklarını ve CNC'li hibrit otobüslere geçeceklerini söyledi.

Bu yıl içinde 49 otobüsü hizmete sunarak toplu ulaşımdaki konforu artırmayı hedefliyorlar.

Sedirler Köprülü Kavşağı, Konya'nın trafik yükünü hafifletmeye yardımcı olacak ve şehirde daha rahat bir ulaşım sağlayacaktır.