TBMM'de yeni yasama yılı başladı: Grup başkanvekilleri gündemi değerlendirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 28'inci Dönem 2'nci Yasama Yılı faaliyetlerine başladı. Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, gündem dışı konuşmaların ardından, grup başkanvekilleri söz alarak açıklamalarda bulundu.

TBMM'de yeni yasama yılı başladı: Grup başkanvekilleri gündemi değerlendirdi

Saadet Partisi Grubu adına konuşan İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, gruplarının 6 Temmuz’da kurulduğunu hatırlatarak, Meclis Başkanlığı’nın kendilerine hala oda tahsis etmediğini belirtti. Şahin, bu sorunun perşembe günü toplanacak Başkanlık Divanı toplantısında çözülmesi çağrısında bulunarak, “Aksi takdirde, perşembe günü burada oturmayacağımızı, demokratik teamüller içerisinde net bir tavır koyacağımızı buradan kayıtlara geçmek istiyorum” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu ise bu dönem de vatandaşların tüm sorunlarını Meclis gündemine taşıyacaklarını vurguladı. Dervişoğlu, Türk devletlerinin iş birliğinin her alanda güçlenebilmesi için Türkiye olarak atılacak olan her adıma destek vereceklerini aktardı.

Dervişoğlu, 1 Ekim tarihinde İçişleri Bakanlığı’na yönelik yapılan bombalı terör saldırısına ilişkin olarak da “Türkiye’nin geleceğine kasteden terör örgütleri sansasyon yaratmak adına eylem yapmak üzere özel günleri ve özel yerleri seçerler. Hain örgütlerin emellerine hizmet etmesi muhtemel bir dilden azami ölçüde uzak durmak gerekmektedir. Ancak bu olayla ilgili tüm güvenlik zafiyetinin gözden geçirilerek alınması icap eden tedbirlerin güçlendirilmesi de vazgeçilmez bir mecburiyet olarak karşımızda duruyor” değerlendirmesinde bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Muhammet Levent Bülbül de terör saldırısını şiddetle lanetleyerek, hastanede tedavileri devam eden kahraman emniyet mensuplarına acil şifalar diledi.

YSP Grup Başkanvekili Meral Daniş Beştaş ise kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekti. Beştaş, “Ağustos ayı içerisinde sadece 29 kadın cinayeti, 21 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Ay ay katledilen kadınlardan her ay açıklanan bu vahşet tablosundan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen iktidar sorumludur” ifadelerini kullandı.
kaynak:milliyet