Meram Belediyesi YKS başvuru ücretlerini karşılayacak

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek gençlerin başvuru ücretlerini karşılayacaklarını belirtti. Başvurular 8 Nisan Cumartesi günü saat 08.00'de başlayacak ve 12 Nisan günü saat 17.00'da son bulacak.

Meram Belediyesi YKS başvuru ücretlerini karşılayacak

Meram Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek gençlere müjdeli bir haber verdi.

Meram'a bağlı bir ortaöğretim (lise) kurumunda eğitim gören tüm 12. sınıf öğrencilerinin Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınav başvuru ücretleri, Meram Belediyesi tarafından karşılanacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Meram Belediyesi, YKS'ye girecek gençlere anlamlı bir destek sağlıyor. Meram'daki bir lise (ortaöğretim) kurumunda öğrenim gören 12. sınıf öğrencilerinin YKS başvuru ücretleri karşılanacak. Açıköğretim öğrencileri için ise Meram'da ikamet ve 20 yaşını geçmemek şartı bulunuyor.

Başvurular, sadece yks.meram.bel.tr adresinden 8 Nisan 2023'te başlayıp, 12 Nisan 2023'te sona erecek. Öğrencilerin e-devlet üzerinden aldıkları öğrenci belgelerini ve ÖSYM başvuru kayıt belgelerini başvuru ekranında ilgili alanlara yüklemeleri gerekmektedir. Başvuruları onaylanan öğrencilere ödeme en geç 19 Nisan 2023 Çarşamba gününe kadar yapılacaktır. Başka bir kurumdan destek alan öğrenciler bu ödemeden faydalanamayacaktır.

Başvuru sırasında belirtilen IBAN adresi öğrenciye ya da veliye ait olmalıdır.

BAŞKAN KAVUŞ; “GENÇLERİMİZ GELECEĞE YÜRÜRKEN BİZ YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, YKS başvuru ücreti desteğiyle ilgili yaptığı açıklamada, bu desteğin 12. sınıf öğrencilerini ve ailelerini sevindireceğine inandığını belirtti. 2022-2023 eğitim yılında 'İlk Üniversitem İlk Harçlığım' sloganıyla üniversiteyi kazanan tüm Meramlı öğrencilere bin liralık eğitim desteği verdiklerini hatırlatarak, şimdi de 12. sınıf öğrencilerine sınav ücreti desteği sağlayacaklarını ifade etti. Kavuş, Meram'ın en büyük umudunun, geleceğe dair en önemli kaynağının ve en kıymetli servetinin gençler olduğunu vurgulayarak, belediye olarak gençlerin sosyal ve eğitim hayatlarına katkı sağladıklarını ve ailelerin yanında olmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Kavuş, Meram Belediyesi'nin gençliğin yanında olmaya devam edeceğini ve gençlerin başarısının en büyük gurur kaynağı olacağını belirtti. Tüm sınavlarda gençlere başarılar diledi ve başarılarının, sevinçlerinin, mutluluklarının daim olmasını temenni etti.