UCLG Üyeleri Konya'nın Kültür ve Misafirperverliğine Hayran Kaldı: Dünya Konseyi'nden İzlenimler

Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 26-28 Ekim tarihlerinde düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Dünya Konseyi'ne 50 ülkeden 400'e yakın yerel ve bölgesel yönetim temsilcisi katıldı. Toplantılarda kent hakları, finansman ve ekonominin yeniden tanımlanması gibi konular ele alındı.

UCLG Üyeleri Konya'nın Kültür ve Misafirperverliğine Hayran Kaldı: Dünya Konseyi'nden İzlenimler

UCLG Genel Sekreteri Emilia Saiz, Konya’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Saiz, ‘Dünya Konseyinin Konya’da olması bizim için çok önemli. Çünkü Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, aynı zamanda bizim de başkanımız oldu. Türkiye’nin üyeliği yerel yönetimlerin dünya çapındaki hareketi açısından her zaman çok önemli olmuştur.’ dedi. Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) Genel Sekreteri Fabrizio Rossi de UCLG Dünya Konseyi sayesinde Konya’yı keşfetme imkanı bulduklarını belirterek, ‘Bizi burada ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Altay’a, Konya Büyükşehir Belediyesine ve UCLG MEWA’ya teşekkür ederim. Aramızdaki diyaloğu ve iş birliğini geliştirmek için Konya’ya geldik.’ ifadelerini kullandı. İspanya’nın Soria Belediye Başkanı ve UCLG Özel Temsilcisi Carlos Martinez de Konya’nın çok özel bir şehir olduğunu belirterek, ‘Konya’nın, sakinlerinin hoşgörüsünün gücünü, çevresinin güzelliğini ve köklü kültürünü sergileyebilmesinin önemli bir şey olduğunu düşünüyorum.’ dedi. Toplantılara katılan misafirler ayrıca fırsat buldukça şehrin tarihi ve turistik mekanlarını da ziyaret etti. Mevlana Müzesi, Alaaddin Tepesi, Sille Köyü gibi yerleri gezen UCLG üyeleri Konya’dan çok etkilendiklerini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise 27 Ekim Cuma günü gerçekleşen Dünya Konseyi toplantısında UCLG Başkanlığını resmen devraldı. Altay, ‘Bu toplantı Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı döneminin başlaması ve binden fazla misafiri şehrimizde ağırlayacak olmamız açısından bizim için çok kıymetli. Şehrimizin ekonomisi ve tanıtımı için çok önemli bir katkı sağlayacak.’ diye konuştu.

UCLG Dünya Konseyi, Konya’da düzenlenen başarılı bir toplantı oldu. Yerel ve bölgesel yönetimlerin dünya çapındaki hareketini güçlendiren konsey, aynı zamanda Konya’nın kültürel ve tarihi zenginliğini de tanıttı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın UCLG Başkanlığını devralması ise Türkiye’nin uluslararası alandaki etkinliğini artırdı.