TCMB Başkanı Erkan: Dijital Türk Lirası'nın teknolojisi ihraç edilebilir olacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, yılın son enflasyon raporunu açıkladığı basın toplantısında dijital para çalışmalarına ilişkin son durumu paylaştı. Erkan, dijital para 1. faz çalışmaları raporunun yıl sonuna kadar yayımlanacağını ve 2024'te hukuki, iktisadi güvenlik boyutlarının ele alınacağını belirtti.

TCMB Başkanı Erkan: Dijital Türk Lirası'nın teknolojisi ihraç edilebilir olacak

Erkan, dijital Türk Lirası’nın sadece bir ödeme aracı olmayacağını, aynı zamanda teknolojik olarak ihraç edilebilir bir nitelik taşıyacağını vurguladı. Erkan, “Sadece Dijital Türk Lirası çıkarmaktan ziyade teknolojinin kalitesi, ihraç edilebilir olması da çok önemlidir. Hem kendi insan gücümüz hem iş birliklerimizle birlikte dinamik ve kaliteli bir teknolojinin oluştuğunu belirtmek isterim.” dedi.

Dijital para çalışmalarının ilk fazında teknolojik altyapının kurulması ve test edilmesi hedefleniyor. İkinci fazda ise dijital paranın hukuki, iktisadi ve güvenlik boyutlarına odaklanılacak. TCMB Başkanı Erkan, dijital paranın piyasaya sunulması için henüz bir tarih vermedi.