Sıfır otomobil almak isteyenlere müjde! Son günler

Sıfır otomobil sahibi olmak isteyenlere müjde! Yıl sonunda ibre tersine döndü. Sıfır otomobiller liste fiyatının da altına düşerken, zam için o tarih işaret edildi. İşte otomobillerin zamlanacağı o tarih…

Sıfır otomobil almak isteyenlere müjde! Son günler

 

Yıl sonunda sıfır otomobillerde indirim üstüne indirim geliyor. Kampanyalarla müşteri çekmeye çalışan bayilerde ibre tersine döndü. Yeni yıl gelmeden elindeki stokları bitirmeye çalışan bayilerde dev indirim başladı.

Otomobil satışlarında yapılan indirimler ve kampanyalar hakkında merak edilen sorular, İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Yardımcısı Hasan Görkem cevapladı. Konu hakkında, Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararları paylaştı.

Bir yıl daha uzatılan 6 ay 6 bin kilometre ve üç araçtan fazla satmama kararının ardından piyasa etkilendi. Otomobil ticareti yatırım olmaktan çıkarak al satçılar piyasadan çekildi. Distribütörlerin elinde kalan stokları eritmek için kampanya ve indirime başvurduklarının altını çizdi.

İNDİRİMLER YÜZDE 25’İ BULDU

Hasan Görkem’in açıklamalarına göre, yıl sonunda yüzde 20 - 25 oranında indirim yapıldı. Sıfır ve ikinci el piyasasında düşüşe neden olan kararlarla birlikte, yıl sonunun da etkili olduğunu vurguladı.

Liste fiyatının altından satıldığını söyleyerek, 2024 model otomobillerin satışa sunulmasına da sayılı günler kaldığını belirtti. 2024 yılından önce stokların tüketilmesi gerektiğini söyleyerek, indirimler ve kampanyalarla ticaretin desteklendiği işaret ediliyor.

FİYATLAR TALEBE GÖRE BELİRLENİYOR

Pandemi döneminde oluşan arz talep dengesizliğine değinen Görken, fiyatlarda yükselişe neden olduğunu açıkladı. Dünya üzerindeki tüm sektörlerde fiyatların talepler doğrultusunda oluştuğunu, talep arttıkça kar marjları da yüksek belirleniyor. Dev indirimlerle birlikte, distribütörlerin elinde bu imkan olduğu görülüyor. Kar marjından fedakarlık yaparak yüzde 20 - 25 oranında indirim yapıldığını söyledi.

Görkem, liste fiyatının altına kadar düşen otomobil fiyatlarının 2024 yılından itibaren yeniden yükseleceğini öne sürdü. Stokların bitmesiyle beraber yeni otomobillerin yeni maliyetlerle satışa sunulacağını söyledi. Kampanyalar 200 - 300 bin TL’yi bulurken, 2 aydır ciddi indirimler yapılıyor. Sıfır otomobillerde yapılan bu indirimlerin sürekli olmayacağı paylaşıldı.

kaynak:karar