Selçuklu'da Trafik Akışına Canlılık: Sultan Abdülhamit Han Caddesi'nde Hız Sınırları Yeniden Belirlendi

Seçuklu İlçesi Sultan Abdülhamit Han Caddesi'nde hız limitlerinde önemli bir düzenleme yapıldı. Bu değişiklik, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu, 6360 sayılı 'On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ve Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleştirildi.

Selçuklu'da Trafik Akışına Canlılık: Sultan Abdülhamit Han Caddesi'nde Hız Sınırları Yeniden Belirlendi

 

Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca, Sultan Abdülhamit Han Caddesi'nde otomobil, kamyonet, minibüs ve panelvan cinsi araçlar için belirlenen hız sınırı, UKOME'nin 04/08/2021 tarihli ve 2021/4/12/b nolu kararıyla 60 km/saat olarak düzenlenmişti. Ancak, caddenin transit trafiğe hizmet eden yüksek standartlarda bir 1. derece ana yol konumunda olması sebebiyle, Elçuklu Belediyesi tarafından alınan oy birliğiyle yeni bir karar alındı.

Yapılan yeni düzenleme ile Sultan Abdülhamit Han Caddesi'nde otomobil, kamyonet, minibüs ve panelvan cinsi araçlar için hız sınırı 70 km/saat olarak revize edilirken, otobüs, kamyon ve çekici cinsi araçlar için hız sınırı 60 km/saat olarak belirlendi. Bu değişiklik, caddenin daha etkin ve verimli kullanılabilmesine yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.