Sahtecilik arttı, sarraflardan uyarılar geldi

Altın fiyatlarının son günlerde rekor seviyelere ulaşması, sahtecilerin de iştahını kabarttı. Piyasada sahte altınların dolaştığı belirtilirken, sarraflar altın alacaklara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Sahtecilik arttı, sarraflardan uyarılar geldi

 

Altın, yatırımcıların güvenilir liman olarak gördüğü bir değerli maden. Ancak altının güvenilirliği, sahtecilerin oyunlarına gelmemek için bazı önlemler almayı gerektiriyor. Son zamanlarda hızla artan altın fiyatlarıyla beraber piyasada sahte altınların da olduğu ortaya çıktı. Sahtesi ve gerçeği arasında çok fark olmadığını söyleyen sarraflar, alışveriş esnasında dikkatli olmaya davet ediyor.

Sarraf Serkan Kuyumcu, altın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Kuyumcu, altın almadan önce ürünü dikkatlice inceleyerek sertifikalarını kontrol etmeli ve güvenilir bir kaynaktan satın alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, altın alırken TSE Belgesi, patenti ve içerisinde altının ayarını gösteren rakamların olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Kuyumcu, şüphe çeken bir tavır sergilendiğinde sarraflardan faturasını talep etmenin önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Kuyumcu, tüketicileri bilinçli olmaya davet ederek, güvenilir kuyumcu ya da altın satıcılarıyla çalışmaları halinde sahte olma riskinin de düşeceğini ifade etti. Altın alışverişinde şüphe duyduğu vakitlerde uzmanlardan da destek alınabileceğini ve yetkililere başvuruda bulunabileceğini hatırlattı. Kuyumcu, tüketicilerin maddi kayıplardan korunması adına tedbirli olması gerektiğini de paylaştı.

kaynak:karar