Petrol fiyatlarındaki dalgalanma devam ediyor

Petrol fiyatları, geçen hafta yılın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra yeni haftada düşüş eğilimine girdi. ABD dolarının zayıflaması, petrol fiyatlarının daha fazla gerilemesini engelliyor.

Petrol fiyatlarındaki dalgalanma devam ediyor

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili, bugün 90,35 dolardan işlem görüyor. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 87,06 dolardan alıcı buluyor.

Piyasalar, ABD’de enflasyon verisinin açıklanacağı bu hafta, yüksek enflasyonun ABD ekonomisini yavaşlatacağı ve petrol talebini azaltacağı endişesiyle satış baskısı altında.

Ayrıca, ABD’de yaz sezonunun bitmesiyle birlikte yakıt talebinin de düşeceği öngörülüyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve Uluslararası Enerji Ajansının bu hafta yayınlayacağı aylık raporlar da piyasaların gündeminde. Raporlarda, küresel talep ve arzda geleceğe yönelik tahminler yer alacak.

Öte yandan, ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi, petrol fiyatlarını destekliyor. Zayıf dolar, diğer ülkeler için petrolü daha ucuz hale getirerek talebi artırabilir.

Brent petrolde teknik olarak 90,96 ile 91,09 dolar aralığının direnç, 90,32 ile 90,13 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtildi.

kaynak:sözcü