Merkez Bankası faiz kararı yarın açıklanıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kasım ayı toplantısını yarın yapacak. Toplantıda, ekim ayında 5 puan artarak yüzde 35'e yükselen politika faizi kararı alınacak. Faiz kararı, dolar, altın ve borsa yatırımcıları tarafından merakla bekleniyor.

Merkez Bankası faiz kararı yarın açıklanıyor

 

TCMB, kasım ayı PPK toplantısının 23 Kasım 2023 Perşembe günü saat 14.00’te gerçekleştirileceğini duyurdu. Toplantı sonrasında, faiz kararı ve basın açıklaması kamuoyu ile paylaşılacak. Ekonomistler, TCMB’nin faiz kararında değişiklik yapmasını veya enflasyonla mücadele için sıkı duruşunu korumasını bekliyor. TCMB, ekim ayında yaptığı toplantıda, beklentilerin üzerinde bir faiz artışı yaparak politika faizini yüzde 30’dan yüzde 35’e çıkarmıştı. Bu karar, piyasalarda olumlu bir etki yaratmış ve dolar kuru 10 liranın altına gerilemişti.

 TCMB, yarın yapacağı toplantıda, faiz kararını açıklayacak. Faiz kararı, ekonomik gelişmeleri yakından takip eden vatandaşların gündeminde yer alıyor. Faiz kararının, dolar, altın ve borsa gibi yatırım araçları üzerinde nasıl bir etki yaratacağı ise merak konusu.