Küresel Ekonomi Neden Durgunlaştı? S&P Global'in Kasım Ayı Raporu Açıklıyor

Küresel ekonomik genişleme, dördüncü çeyreğin başında durdu ve sekiz aylık büyüme serisini sona erdirdi. Yeni siparişler ikinci kez ve daha keskin bir şekilde düştü. Fiyat baskılarının hafiflemesi ise daha olumlu bir gelişmeydi.

Küresel Ekonomi Neden Durgunlaştı? S&P Global'in Kasım Ayı Raporu Açıklıyor

Küresel Ekonomik Görünüm: Kasım

S&P Global tarafından üretilen J.P.Morgan Küresel PMI Bileşik Çıktı Endeksi, Eylül ayındaki 50,5’ten Ekim ayında nötr olan 50,0’ye düştü. Bu, Şubat 2023’te başlayan büyüme serisinin sona erdiğini gösterdi. Mevcut okuma, PMI’ı anketin uzun vadeli ortalaması olan 53,2’nin altına indiriyor ve yıllık çeyrek küresel GSYİH büyümesinin %1’in altında olduğunu gösteriyor. Bu, pandemi öncesi on yıllık ortalamanın %3,0’ının oldukça altında.

Küresel inşaat görünümü güncellemesi

Küresel enflasyon baskıları 2020’den bu yana en düşük seviyede

İngiltere’de enflasyonun, önceki iki ayda yıllık %6,7 oranında sıkışıp kaldıktan sonra Ekim ayında keskin bir şekilde düşmüş olması bekleniyor. ABD’de de enflasyonun aylık %0,4’ten %0,1’e soğumuş olması bekleniyor. Bu yumuşama enflasyon oranları, PMI anketlerinin Ekim ayında küresel enflasyonist baskıların 2020 sonundan bu yana en düşük seviyeye gerilediğini önceden haber vermesiyle izlendi. 

Ekonomi ve Ülke Riski Araştırma ve Analizi

Küresel ekonomik güçler, sektör düzeyinde sağlık ve sokak seviyesinde risk değerlendirmeleri hakkında kapsamlı bir görüş edinin ve işinizi optimize etmek ve riskleri azaltmak için fırsatları ve riskleri netleştirin.

Küresel Ticaret

Ticaret koşullarındaki bozulma Q4’e devam ediyor

Ekim ayındaki değişmeyen bileşik PMI Yeni İhracat Siparişleri Endeksi, sektörel farklılıkları gizledi. İmalat malları ticareti, dördüncü çeyreğin başında biraz daha keskin bir oranda daralırken, hizmetler değişimi durgunluğu sadece marjinal bir hıza hafifletti. Sonuç olarak, mallar ve hizmetler ihracatı arasındaki performans farkı, önceki iki ayda daraldıktan sonra tekrar genişledi. 

2024 Tedarik Zinciri Endüstrisi Görünümü

Tedarik zinciri faaliyeti, 2023 yılında operasyonel açıdan normale döndü, ancak endüstriyel politika, işçi eylemi ve çevre politikası uygulaması alanlarında tedarik zinciri endüstrisi görünümünü 2024 yılı için etkileyen önemli riskler var.