Kripto paralar yükseldi: Bitcoin üç gündür artıyor

ABD'de açıklanan enflasyon verileri kripto piyasalarını hareketlendirdi. Bitcoin, enflasyonun beklentilerin üzerinde çıkmasıyla birlikte üçüncü gününde de yükselişini sürdürdü. Ethereum da Bitcoin'i takip ederek yükselişe geçti. FTX davasında ise alacaklılar için önemli bir karar verildi.

Kripto paralar yükseldi: Bitcoin üç gündür artıyor

ABD’de tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ağustosta aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 5,3 arttı. Beklenti aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 5,4 artış olmasıydı. Enflasyondaki artışın enerji ve gıda fiyatlarından kaynaklandığı belirtildi. Verilerin açıklanmasıyla birlikte kripto paralarda da yükseliş gözlendi.

Bitcoin, enflasyon verilerinin ardından 26.270 dolara kadar çıkarak üç gündür artışını sürdürdü. Ethereum ise 1.617 dolar seviyelerinde işlem görerek Bitcoin’i takip etti.

FTX davasında alacaklılar için önemli bir karar çıktı İflas eden kripto borsası FTX’in alacaklılarına dağıtılmak üzere milyarlarca dolar kripto paranın satılmasına hakim onay verdi. Karara göre haftada yalnızca 100 milyon dolarlık kripto paranın satılmasına izin verilecek. Bu kararın piyasada korkuya neden olduğu belirtildi. Ancak DWFLabs’ın FTX’in varlıklarını satın almayı düşündüğünü açıklaması piyasaya olumlu yansıdı.

Spot Bitcoin ETF’sinin gerçekleşme olasılığı arttı Öte yandan spot bitcoin ETF’sinin yakında gerçekleşme olasılığının arttığına dair haberler de geldi. The Block Pro’nun yaptığı bir araştırmaya göre Bitcoin’in Wikipedia’sındaki sayfa görüntüleme sayısı 8 Eylül’de 7.830’a ulaşarak 2023’teki en yüksek günlük görüntüleme sayısına ulaştı. Bu durumun insanların Bitcoin’i araştırması ve ilgisinin artması anlamına geldiği belirtildi.

Kripto piyasasının toplam değeri de yükselişlerle birlikte psikolojik destek bölgesi üzerinde 1.02 trilyon dolar seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. Son 24 saatte altcoinler arasında ayrışan TRB %32’lik yükselişle liderliği alırken, yüzde 30 artışla STMX ikinci ve %17’lik hareketiyle onu takip eden OGN ise üçüncü sırada en çok kazandıran kripto varlıklar olarak yerlerini aldılar.

kaynak: tgrt haber