Konya ve çevre illerden Filistin'e gıyabi cenaze namazıyla destek

Konya, Aksaray, Karaman ve Afyonkarahisar'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Cemaatler, İsrail'i protesto ederek Filistin'e destek mesajları verdi.

Konya ve çevre illerden Filistin'e gıyabi cenaze namazıyla destek

Konya’daki Mevlana Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak ‘İsrail katildir’, ‘Filistin yalnız değildir’ sloganları attı. Kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, İsrail’in insanlık suçu işlediğini belirterek, ‘Filistin davası bizim davamızdır. Bu zulme sessiz kalmayacağız’ dedi. Konuşmanın ardından cemaat, hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Aksaray, Karaman ve Afyonkarahisar’da da benzer şekilde Filistin’e destek gösterileri düzenlendi. Cuma namazının ardından Ulu Cami avlusunda toplanan Aksaraylılar, İsrail’in uluslararası hukuk ve insani değerleri hiçe saydığını vurguladı. Afyonkarahisar’da İmaret Camisi avlusunda İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırılırken, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven de programa katıldı. Karaman’daki camilerde de Filistin’de yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılınırken, İHH Karaman İl Temsilcisi Mustafa Köseoğlu da İsrail’i kınayan bir açıklama yaptı.