Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları büyük ilgi gördü

Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından düzenlenen 7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları, savunma ve havacılık sektöründeki ana sanayi firmaları ve tedarikçileri bir araya getirdi. Üç gün süren program, 21 bin 884 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları büyük ilgi gördü

 

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar açılışa katıldı

Programın açılışı, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, savunma sanayiinin önemine vurgu yaparak, “Savunma sanayiimizin gelişmesi, ülkemizin bağımsızlığı ve güvenliği için hayati bir öneme sahiptir. Bu nedenle, savunma ve havacılık sektöründeki ana sanayi firmalarımız ile tedarikçi firmalarımızı Konya’da buluşturuyoruz. Bu program, hem sektörümüzün hem de Konya sanayimizin gelişimine katkı sağlayacaktır” dedi.

Programa, 14 farklı ülkeden büyükelçi ve askeri ataşeler de katıldı. Programda, Aselsan, Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü, BMC Otomotiv, BMC Power, Havelsan, Roketsan, TUSAŞ, STM Savunma, TÜBİTAK Bilgem, TÜBİTAK SAGE ve Makine Kimya Endüstrisi A.Ş. gibi savunma ve havacılık sektörünün önde gelen firmaları, 105 stantla ürünlerini sergiledi.

Katılımcıların memnuniyeti yüzde 98

Programın sonunda bir değerlendirme yapan KSO Başkanı Büyükeğen, katılımcı firmaların ve ziyaretçilerin memnuniyetinin çok yüksek olduğunu belirtti. “Bağımsız bir anket kuruluşuna yaptırdığımız anket sonuçlarına göre, katılımcı firmalarımızın memnuniyet oranı yüzde 98 olarak gerçekleşti. Bu bizim için gerçekten büyük bir gurur oldu” diyen Büyükeğen, katılımcı firmaların yüzde 78’inin de iş bağlantısı yaptığını söyledi.

Büyükeğen, program kapsamında düzenlenen ikili iş görüşmelerine de değinerek, “Programımız kapsamında düzenlediğimiz ikili iş görüşmelerine firmalarımızdan yoğun bir katılım aldık. Burada ana sanayi firmalarımızın temsilcileri ile görüşen firmalarımız toplamda 296 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmelerin de önümüzdeki günlerde ticarete yansıyacağını düşünüyoruz” dedi.

Büyükeğen, 7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarının, savunma ve havacılık sektörüne büyük katkılar sağladığını ifade ederek, programın düzenlenmesinde emeği geçen Savunma Sanayii Başkanlığı, Aselsan ve diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.