Konya OSB'de sanayicilerle buluşan Bakan Yardımcısı: 'Türkiye güçlü bir üretim ülkesi haline geldi'

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOS) sanayicilerle bir araya geldi. Bakan Yardımcısı Çoştu, Türkiye'nin sanayi üretiminde orta yüksek ve yüksek teknoloji sektörlerine yönelmesi gerektiğini vurguladı.

Konya OSB'de sanayicilerle buluşan Bakan Yardımcısı: 'Türkiye güçlü bir üretim ülkesi haline geldi'

Konya OSB ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcıları Necip Çimen ve M. Zahid Çatlı da katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kütükcü, Konya OSB’nin bugüne kadar beş ayrı genişleme hamlesi yaparak, Türkiye’nin ikinci büyük OSB’si haline geldiğini söyledi. Konya OSB’deki fabrika sayısının 728’e, istihdamın ise 55 bine çıktığını belirten Kütükcü, bölgeye yapılan yatırımlar, eğitim ve lojistik alt yapısı gibi konularla ilgili bilgi verdi. Kütükcü, “Bölgemize enerjiden mesleki eğitime, lojistikten fiber optik alt yapısına, yeşil dönüşümden itfaiye ve güvenlik hizmetlerine kadar hemen her alanda çok önemli yatırımlar yaptık. Bölgemizdeki yatırımları, uzun yıllar boyunca OSB’mizin yükünü çekecek, ihtiyacını karşılayacak şekilde yapıyoruz. Biz bu yatırımları yaparken sanayicilerimizin önemli başarılar elde etmesi de bizlere mutluluk veriyor. Şehrimizi ve ülkemizi daha ileriye götürmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Bakan Yardımcısı Çoştu ise Konya sanayisinden övgüyle bahsederek, Konya OSB’nin büyük bir şehir hüviyetinde olduğunu ifade etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında sanayicilere bilgiler veren Bakan Yardımcısı Çoştu, “Türkiye güçlü bir üretim ülkesi haline geldi. Türkiye ekonomisini büyük ölçüde sanayiye dayandırmış durumda. Biz sanayi üretimini gerçekleştirirken orta yüksek ve yüksek teknoloji sektörlerine yönlendirmemiz ve mevcut üretimlerimizle mümkün olduğu kadar katma değeri arttırmamız gerekiyor” diye konuştu.

Toplantı, sanayicilerin görüş ve taleplerinin dinlenmesinin ardından sona erdi.