Konya için bu kez kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı

Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tahminlere göre kar kalınlığı 20 santimetreyi geçebilir.

Konya için bu kez kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı

Konya'da kar yağışı bekleniyor mu? Konya'ya ne zaman kar yağacak 2023? Hepsi ve daha fazlası rasyonelhaber.com da

Kuvvetli kar yağışlarına dikkat!” başlığıyla bugün yeni bir uyarı yayımladı.

Yapılan açıklamada "Son değerlendirmelere göre; bu akşam (Salı) saatlerinden itibaren 12 Ocak 2023 Perşembe günü akşam saatlerine kadar Konya ve Karaman'ın güney ve batı kesimlerinde devam etmesi beklenen yağışların 1200 metre üzeri rakımlı yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması tahmin edildiğinden, başta Antalya ile Konya karayolundaki geçitlerde buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, kuvvetli güneyli rüzgar ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

KONYA’DA BU GECE KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLÇELER (10 OCAK 2023)

- Ahırlı

- Beyşehir

- Bozkır

- Derbent

- Derebucak

- Doğanhisar

- Hadim

- Hüyük

- Seydişehir

- Taşkent

- Yalıhüyük

Konya Valiliği, bugün (10 Ocak 2023 Salı) saat 18.00 sıralarında başlayacak kuvvetli kar yağışının, 12 Ocak 2023 Perşembe günü 18.00’e kadar süreceğini belirterek uyarıda bulundu.

Yapılan açıklama "Kuvvetli kar yağışlarına dikkat! Buzlanma, Don olayı, Ulaşımda aksamalar, Tipi, Soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.

KONYA EMNİYETİ UYARDI

Konya İl Emniyet Müdürlüğü de Meteorolojinin uyarısı sonrası vatandaşları buzlanma, don, sis ve kuvvetli yağıştan kaynaklanabilecek diğer tehlikelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Yapılan açıklamada "Metoroloji Bölge Müdürlüğü'nün açıklamasına göre kuvvetli kar yağışının beklendiği ilimizde vatanadşlarımızın buzlanma, don, sis ve kuvvetli yağıştan kaynaklanabilecek diğer tehlikelere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemle duyurulur." ifadelerine yer verildi.