Konya'da fırtına ve sağanak alarmı! Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun batı kesimlerinde bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ve yarın sabah saatlerinden itibaren de kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Bu nedenle Konya'nın da aralarında bulunduğu 17 il için 'sarı' kodlu uyarı yapıldı.

Konya'da fırtına ve sağanak alarmı! Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı

Kuvvetli Rüzgar ve Yağış 17 İli Etkisi Altına Alacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, bu gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege’den başlayarak zamanla Ege, Batı Akdeniz ile Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne’nin güneyi, Konya’nın güney ve batı ilçelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına etkili olacak. Rüzgar ve fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması gerekiyor.

Sağanak ve Gök Gürültülü Sağanak

Yarın sabah ilk saatlerden itibaren de İzmir, Aydın, Muğla, Manisa ve Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli, Antalya, Isparta ve Burdur'da  kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak. Yağışların sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi.

 Sarı Kodlu Uyarı

Öte yandan kuvvetli yağış ve rüzgar beklenen Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Edirne, Isparta, Manisa, Muğla; kuvvetli yağış beklenen Kırklareli; kuvvetli rüzgar beklenen Afyonkarahisar, Bursa, Denizli, Konya, Kütahya ve Uşak için "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu. Sarı kodlu uyarı, "meteorolojik olayın yaşanması muhtemel yerlerde, beklenen hadisenin şiddetli olmasa da yaşanması halinde alınabilecek önlemlerle zararın en aza indirilebileceği" anlamına geliyor.