Konya Büyükşehir Belediyesi, Derviş Çeyizi Müzesi'ni Açtı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıldönümü kapsamında, yüzyıllar boyunca tarikatlar tarafından kullanılan ve 'Derviş Çeyizi' olarak da bilinen kıyafetleri ve aksesuarları gün yüzüne çıkartıyor. İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi'nde (İRFA) açılan 'Derviş Çeyizi Müzesi' ve Jürili Geleneksel Sanatlar Sergisi, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Postnişini Mehmet Fatih Çıtlak tarafından ziyaret edildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Derviş Çeyizi Müzesi'ni Açtı

 

Müze ve sergide, Mevlevi kültürüne ait nadide emanetler, geleneksel sanatların en seçkin eserleri ve Kudüs’ün fotoğrafları sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Ayrıca, İRFA’da her akşam saat 18.00’de gerçekleştirilen sema ayini şerifi de yerli ve yabancı misafirler tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hazreti Mevlana’nın vuslatının 750. yıldönümü dolayısıyla düzenlediği etkinliklerle, şehrin manevi atmosferini yaşatmaya devam ediyor. Mevlana dostları, Konya’ya gelerek bu özel yılı birlikte kutluyor.