Konya, 4. Dünya Spor Kongresi'ne ev sahipliği yaptı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2023 Dünya Spor Başkenti Konya'da düzenlenen 4. Dünya Spor Kongresi'nin kapanış oturumunda konuştu. Başkan Altay, kongrenin sporu yaşatma ve herkese yayma yolunda en güzel sonuçları beraberinde getireceğine inandığını söyledi. Kongreye 12 ülkeden spor yöneticileri katıldı.

Konya, 4. Dünya Spor Kongresi'ne ev sahipliği yaptı

Başkan Altay, Konya’nın her anlamda kendini ispat eden, gelişimini sürdüren, yenilikleri yakalayan ve geçmişle gelecek arasında bütünlük kuran bir şehir olduğunu belirtti. Özellikle spor konusunda yaptıkları çalışmaların herkes tarafından takdir topladığını ifade etti. ‘Konya ve spor kelimeleri hangi cümlede yan yana kullanılırsa kullanılsın birbirine çok yakışıyor. Sporun içindeki dayanışma ruhu, barış ve kardeşlik anlayışı her daim şehrimizin kültüründe yer almıştır. Bu nedenle şehrimiz ‘2023 Dünya Spor Başkenti’ unvanını en iyi şekilde taşımaya devam ediyor’ dedi.

Başkan Altay ayrıca Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023’ün her Türk vatandaşı için çok özel ve değerli bir yıl olduğuna değindi. 'Bu sebeple Konya’nın bu yıl için ‘Dünya Spor Başkenti’ seçilmesi, hepimiz için oldukça anlamlı oldu. Bütün bu gelişmelerin öncesinde, Konya’yı bir spor şehri haline getirmek için büyük çaba harcadık. Şehrimizde yaşayan hemşehrilerimizle birlikte adeta bir spor seferberliği başlattık. Kısa bir sürede şehrimizi en modern spor tesisleriyle donattık. Sporu herkes için erişilebilir kılmak ve teşvik etmek amacıyla onlarca farklı çalışmayı hayata geçirdik’ dedi.