Konya, 2023'te Tarihi İhracat Rekoru Kırdı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2023 yılında 3 milyar 305 milyon dolar ile tarihinin en yüksek yıllık ihracat rakamına ulaşan Konyalı sanayicileri kutladı. Başkan Altay, bu başarının Konya'nın ekonomik potansiyelini gösterdiğini ve Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam ettiğini söyledi.

Konya, 2023'te Tarihi İhracat Rekoru Kırdı


Konya, 2023 yılında ihracatını yüzde 1,36 oranında artırarak 3 milyar 305 milyon dolarlık bir ticaret hacmine ulaştı. Bu rakam, Konya’nın Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamı oldu. Konya’nın ihracatında en büyük payı, makine, otomotiv, tarım, gıda ve kimya sektörleri aldı. Konya’nın ihracat yaptığı ülkeler arasında Almanya, Irak, İngiltere, Fransa ve İtalya ilk sıralarda yer aldı12.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyalı sanayicilerin elde ettiği tarihi başarıyı tebrik ederek, şehrin her alanda ekonomik kalkınmaya destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Altay, sanayicilerin ve iş dünyasının yanında olacaklarını, Konya’nın adını dünya arenasında daha da ileriye taşımak için birlikte çalışacaklarını ifade etti. Başkan Altay, bu tarihi başarıda emeği geçen herkesi kutladı.