Kış Geri Dönüyor: Konyada Zirai Don Bekleniyor!

Tarım faaliyetleri ile uğraşanlar için Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de kuvvetli zirai don bekleniyor. Ayrıca, bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 km/sa) ve yüksek kesimlerde kuvvetli fırtına ve tam fırtına (80-90 km/sa) görülecek.

Kış Geri Dönüyor: Konyada Zirai Don Bekleniyor!

Ülke, Salı günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına inerek, kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

KUVVETLİ ZİRAİ DON UYARISI

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de kuvvetli zirai don beklenirken, tarım faaliyetleriyle uğraşan vatandaşların dikkatli olmaları istendi. Ayrıca, yarın güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına, çarşamba günü ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Tedbirli olunması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINAYA DİKKAT

Yapılan son değerlendirmelere göre yarın bölge genelinde güneyli yonlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 km/sa) yüksek kesimlerde ise kuvvetli fırtına ve tam fırtına (80-90 km/sa) çarşamba günü ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.