Gazzeli 3 çocuk hastanın tedavisi sürüyor

Türkiye'ye ambulans uçakla getirilen Gazzeli 3 çocuk hastanın Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hastaların sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi.

Gazzeli 3 çocuk hastanın tedavisi sürüyor

 

Bakan Koca, İsrail’in saldırıları sonucu evleri bombalanan ve enkaz altında kalan 9 yaşındaki kızın, her iki bacağında kırık, ayak parmaklarında kopma ve bacağında açık yara olduğunu belirtti. Kızın enfeksiyon tedavisine hemen başlandığını ve kırıklar için iki bacağının da alçıya alındığını ifade etti.

Bakan Koca, ayrıca 10 yaşındaki kızın sol bacağının diz üstünden kesildiğini, enfeksiyon tedavisine başlandığını ve rehabilitasyon ve bacak protez işlemlerinin planlandığını söyledi. Kızın sağ köprücük kemik kırığına da müdahale edildiğini kaydetti.

Bakan Koca, 2 yaşındaki erkek çocuğun ise bağırsaklardan karaciğere giden damarda pıhtı olduğu ön tanısı ile yatırıldığını ve tetkik ve tedavisine başlandığını bildirdi.

Bakan Koca, hastaların yakın takip amacıyla yoğun bakım servisine alındığını ve tedavileri için tüm imkanların seferber edildiğini vurguladı. Bakan Koca, “Şifa dileklerinizi ve dualarınızı eksik etmeyin” dedi.