Galatasaray, Tümosan Konyaspor karşısında rövanşı aldı: 3-0

Trendyol Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray, evinde Tümosan Konyaspor'u 3-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar, ikinci yarıda bulduğu gollerle zirve takibini sürdürdü.

Galatasaray, Tümosan Konyaspor karşısında rövanşı aldı: 3-0

 

Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanan maçta ilk yarıda gol sesi çıkmadı. Galatasaray, daha çok topa sahip olan taraf olsa da Konyaspor savunmasını aşmakta zorlandı. Konuk ekip ise kontrataklarla tehlike yaratmaya çalıştı.

İkinci yarıda Galatasaray, baskısını artırdı ve aradığı golü 63. dakikada buldu. Abdülkerim Bardakcı, ceza sahası dışından yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu gol, Abdülkerim’in Süper Lig kariyerindeki ilk golü oldu.

Galatasaray, 90. dakikada farkı ikiye çıkardı. Zaha, sağ kanattan ceza sahasına girerek yaptığı vuruşla kaleciyi avladı. Bu gol, Zaha’nın Galatasaray formasıyla attığı ilk gol oldu.

Maçın son dakikalarında Galatasaray, skoru belirleyen golü buldu. 90+3. dakikada Eyüp Aydın’ın ortasında Abdülkerim Bardakcı kafayla topu filelere gönderdi. Abdülkerim, bu golle maçta iki gol atan ilk savunma oyuncusu oldu. Eyüp Aydın ise Galatasaray formasıyla çıktığı ilk maçta 1 dakika içinde asist yapan ilk oyuncu oldu.

Galatasaray, bu sonuçla puanını 47’ye yükseltti ve averajla ikinci sırada yer aldı. Konyaspor ise 18 puanda kalarak 16. sırada kaldı.