Erol Güngör, 40. ölüm yıldönümünde Konya'da anıldı

Erol Güngör, vefatının 40. yılında Konya'da düzenlenen sempozyumla anıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Selçuk Üniversitesi ve Muhafazakar Düşünce Dergisi tarafından gerçekleştirilen sempozyumda Güngör'ün, fikri ve entelektüel dünyaya etkisi, alanında yetkin akademisyenlerin katılımıyla ortaya konuldu.

Erol Güngör, 40. ölüm yıldönümünde Konya'da anıldı

Selçuk Üniversitesi Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Vefatının 40. Yılında Erol Güngör Sempozyumu”nun açılışında konuşan Muhafazakar Düşünce Dergisi Kurucu Editörü Serhat Buhari Baytekin, Erol Güngör’ün, bir akademisyen olarak akademinin ve kendi mesleki sınırları içinde kalmamış, entelektüel, tarihi ve sosyal olarak önemli gördüğü birçok alanda fikirlerini ortaya koyan bir isim olduğunu anlattı. Baytekin, sempozyumun gerçekleşmesine katkı sağladığı için Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Selçuk Üniversitesi’ne teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Erol Güngör’ün bugünün gençliğine hem bilgi hem de amel noktasında örnek şahsiyetlerden birisi olacağını düşündüğünü belirterek, “Hocamızın hem toplumsal meselelere bakışı hem insanın kemalatı için önerdiği konular son derece hayata geçirilebilirdir. Yerli ve milli bir duruştur. Umuyorum bu çalışma suya atılan bir taş gibi dalga dalga yayılmasına vesile olur.” dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Erol Güngör’ün vefatının 40’ıncı yılında böyle bir programda yer almaktan onur duyduklarını vurgulayarak, “Selçuk Üniversitesi rektörü olarak halefi olmakla iftihar ettiğim Erol Güngör, her gün üniversitemizin yeni kurulduğu bir dönemde rektörlük yaparak bugün Selçuk Üniversitesi’nin üzerine inşa olunduğu temellerin atılmasında önemli rol oynamıştır. Biz de bu emaneti daha iyi yerlere taşıma bilinciyle hareket ettiğimizin bilinmesini isterim. Vefatının 40’ıncı yılında büyük münevveri anmak, anlamak ve anlatmak için bir araya geldiğimiz bugün sundukları katkılarla sempozyumun gerçekleşmesine vesile olan Konya Büyükşehir Belediyemize ve Muhafazakar Düşünce Derneğimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin de düşünürlerin ve fikir adamlarının yaşadıkları dönemlerde çok fazla anlaşılmayabildiklerine değinerek, “Yaşadığı dönemde de Erol beyi çok geniş bir okuyucu kitlesinde etkili olmuştur. Erol Güngör’ün birçok kitabı bugün yazılmış gibidir. Çünkü hocanın analiz kabiliyeti çok yüksekti ve onun arkasında tarih bilinci vardı. Muhafazakar Düşünce Dergisi’ne, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Selçuk Üniversitesi’ne gösterdiği vefadan, yaptıkları bu organizasyondan dolayı çok teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Selçuk Üniversitesi ve Muhafazakar Düşünce Dergisi tarafından düzenlenen sempozyum, açılış konuşmalarının ardından oturumlarla devam etti. Sempozyumda Erol Güngör’ün fikir hayatındaki yeri, sosyoloji ve psikoloji alanındaki katkıları, kültür ve medeniyet anlayışı, Türkiye’nin sorunlarına sunduğu çözümler gibi konular ele alındı. Sempozyumun, Erol Güngör’ün düşüncelerinin daha geniş kitlelere ulaşmasına ve yeni araştırmalara ilham vermesine katkı sağlaması bekleniyor.