Erdoğan: AB ile yolları ayırabiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye hareket etmeden önce havalimanında açıklamada bulundu. Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Türkiye'den kopmanın gayreti içinde olduğunu belirterek, gerekirse AB ile yolların ayrılabileceğini söyledi.

Erdoğan: AB ile yolları ayırabiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD ziyareti öncesi hava limanında Avrupa birliği ile iliği önemli açıklamada bulundu. 

“AB, TÜRKİYE’DEN KOPMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDE”

Avrupa Birliğini Türkiye’den kopmanın gayreti içerisinde olduğunu dile getiren Başkan Erdoğan, “Avrupa Birliği, Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde. AB'nin Türkiye'den kopuş hamleleri yaptığı bu dönem içerisinde değerlendirmelerimizi yaparız. Bu değerlendirmelerden sonra gerekirse AB ile yolları ayırabiliriz” şeklinde konuştu. 

“EVET YA DA  HAYIR DEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”    

İsveç’in üzerine düşeni yapması gerektiğin ifade eden Erdoğan, “Son 21 yıldır olduğu gibi sadece işimize bakıyoruz. Bundan sonra da aynı hassasiyet ile çalışmaya devam edeceğiz. Şu anda bizim öncülüğümüzde 3'lü bir görüşme teklimizi kendilerine ilettik. Biz 4'lü bir teklifte bulunduk. Putin, Aliyev, şahsım ve Paşinyan görüşmesi önerdik. Bizim parlemantomuz kararı vermedikten sonra biziim kalkıp da yolda yürürken evet ya da hayır dememiz mümkün değil. Öncelikle İsveç üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım. Söz tutulmadığı zaman Meclis'in tavrını kestiremem” ifadelerine yer verdi.