Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye istikrar içinde büyüyecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 18 Ekim 2023 tarihinde Beşiktaş'ta bir otelde düzenlenen İstanbul Uluslararası Özel Sermaye Yatırım Konferansı'nda konuştu. Yılmaz, Türkiye'nin yatırım ortamının iyileştiğini, dünya ekonomisinden daha büyük pay alacağını ve kapsayıcı ve istikrarlı bir büyüme sağlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye istikrar içinde büyüyecek

Yılmaz, konferansın Türkiye ve çevresinde yatırım yapan özel sermaye yatırım fonlarını bir araya getirdiğini belirtti. Konferansta 40’ın üzerinde üst düzey fon temsilcisinin yer aldığını ve 200 milyar doların üzerinde fonun temsil edildiğini ifade etti. Yılmaz, konferansta yatırım stratejileri, yatırım temaları, alternatif finansman araçları, girişim teknolojileri, satın alma stratejileri ve halka açılma fırsatlarının ele alındığını aktardı.

Yılmaz, elverişli bir yatırım ortamının kapsayıcı ve sürdürülebilir bir büyümenin de omurgasını oluşturduğunu vurguladı. Yılmaz, “Bir taraftan dünya ekonomisinden daha büyük pay alırken, diğer taraftan kapsayıcı ve istikrar içinde enflasyonun da düştüğü bir ortamda, istikrar içinde büyüyen bir ekonomi inşa edeceğiz” dedi.

Yılmaz, Türkiye’nin üç kıtayı birleştiren stratejik konumuyla Asya merkezli üretim ağına alternatif arayışlarında giderek daha fazla ön plana çıktığını kaydetti. Yılmaz, son 20 yılda 260 milyar dolar doğrudan uluslararası sermayeyi Türkiye’nin çektiğini ve ülkede 80 bin civarında uluslararası şirketin faaliyet gösterdiğini söyledi. Yılmaz, “Biz hep altını çiziyoruz. Bir firma gelip ülkemizde yatırım yapıyorsa, ülkemize teknoloji getiriyorsa, istihdam sağlıyorsa, ihracatımızı, refahımızı artırıyorsa onu kendi firmamız olarak görüyoruz” diye konuştu.

Yılmaz, firmalar arasında hiçbir ayrım yapmadan bütün firmaları eşit şartlarda yarıştırdıklarını ifade etti. Yılmaz, “Çok uluslu şirketlerin yakın bölgelerde konumlanma, bölgeselleşme ve ürün çeşitlendirme stratejileri doğrultusunda Türkiye’ye olan ilgilerinin her geçen gün artacağını rahatlıkla ifade edebilirim. Dayanıklı ve hızlı büyüyen ekonomimiz, iş ve yatırım ortamını iyileştiren politikalarımız, nitelikli iş gücü havuzumuz, jeostratejik konumumuz ve güçlü altyapımız, bu sermayenin, doğrudan ve uzun vadeli sermayenin Türkiye’ye daha fazla gelişi, önemli avantajlarımız olarak ortaya çıkmaktadır” dedi.

Yılmaz, Mayıs ayında yaşanan seçimlerle siyasi belirsizliklerin ortadan kalktığını, orta vadeli program ve 12. Kalkınma Planı ile politika belirsizliklerinin de giderildiğini söyledi. Yılmaz, “Siyasi belirsizliklerin azaldığı, güven ve istikrarın pekiştiği bir ortamda politika belirsizliklerinin de çeşitli dokümanlarla ve yenilenen, güncellenen politikalarla ortadan kaldırıldığı bir ortamda önümüzdeki dönemde çok daha fazla uzun vadeli kaynağın Türkiye’mize geleceğini ve yatırım yapacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
kaynak:habertürk