Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 100. yıl kutlamalarına ve gündeme dair değerlendirmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından Kabine Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, İsrail-Hamas arasındaki savaş, ekonomi ve savunma sanayi gibi konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 100. yıl kutlamalarına ve gündeme dair değerlendirmeler

Erdoğan, Cumhuriyetimizin 100. yaşına ulaştığımız bu günlerde tüm vatandaşları tebrik etti. Türkiye’nin gelişmesi ve güçlenmesi için çalışan herkese teşekkür etti. 100. yıl heyecanını paylaşan dost yabancı ülkelere de teşekkürlerini iletti.

Erdoğan, Boğaz’daki geçit töreninin Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki başarısını gösterdiğini söyledi. Donanmanın amiral gemisi TCG Anadolu’nun öncülüğünde yapılan geçit töreninin kendilerini duygulandırdığını belirtti. Geçit töreninin aynı zamanda önemli stratejik mesajlar içerdiğini vurguladı.

Erdoğan, Türkiye’nin hiçbir ülkenin toprak bütünlüğünde gözü olmadığını, sadece vatanını korumaya çalıştığını ifade etti. Türkiye’nin hayatta kalabilmek için her alanda kendini geliştirmek zorunda olduğunu kaydetti. Mevcut vatan topraklarını bile bize çok göreceklerini bildiklerini söyledi. Kimseye husumet beslemeden ordumuzu güçlendirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının milli bayram kutlamaları açısından bir referans olacağına inandığını söyledi. Cumhuriyeti salonlara, balolara hapsedenlere ve tapulu mülkü gibi görenlere bu tarihi günü nasıl idrak edilmesi gerektiğini gösterdiklerini ifade etti. Günlerdir kutlamlarla ilgili yanlış bilgi yayanlara cevap verdiklerini belirtti. Cumhuriyeti halkla omuz omuza kutladıklarını söyledi. Tüm vatandaşlara teşekkür etti. Pazar günkü tablonun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de muradını yansıttığını söyledi.