CHP'nin dört büyükşehirde adayları belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere hazırlanıyor. Partinin İstanbul, Ankara, Mersin ve Adana büyükşehir belediye başkan adaylarının kesinleştiği öğrenildi. Mevcut başkanlar Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Zeydan Karalar ve Vahap Seçer'in yeniden aday gösterileceği belirtildi.

CHP'nin dört büyükşehirde adayları belli oldu

CHP’de adaylığına kesin gözüyle bakılan diğer iki belediye başkanı ise Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak. Bu iki ismin de değişmesi güçlü olasılık olarak görülüyor.

Büyükşehir olan Antalya’da ise adaylık için iki isim gündemde. Mevcut başkan Muhittin Böcek’in yanı sıra CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da bu makama adaylık istediği biliniyor. CHP ayrıca geçen yerel seçimlerde az farkla ya da işbirliği nedeniyle İYİ Parti’nin kaybettiği illere de odaklanmış durumda.

Özellikle Balıkesir, Bursa ve Denizli gibi büyükşehirlerde genel seçimlerde muhalefetin toplam oyunun iktidar blokunun üzerinde çıkmasını fırsata çevirmek istiyor.

CHP, yerel seçimlere iddialı bir şekilde girmeye hazırlanıyor.

Partinin dört büyükşehirde adaylarını belirlemesi, diğer illerde de çalışmalarını hızlandıracağı anlamına geliyor. CHP’nin yerel seçim stratejisi, hem kendi tabanını hem de muhalefet blokunu etkileyecek.

kaynak:cumhuriyet