CHP'li Karatepe'den yatırım tebliğine sert eleştiri: 'Bürokratik yük getiriyor'

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gölge Bakanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan finansal imkan tebliğini sert bir dille eleştirdi. Karatepe, yeni başlatılan Yatırım Projelerinin Stratejik Öncelik ve Teknik Değerlendirmesine Dair Tebliğ'in 'yatırım' yerine 'bürokratik yük' getireceğini belirtti. Mevcut teşvik sistemini sorgulayan Karatepe, finansman programlarına ilişkin getirilen yeni düzenlemelerin iş yapma süreçlerini karmaşıklaştıracağını savundu.

CHP'li Karatepe'den yatırım tebliğine sert eleştiri: 'Bürokratik yük getiriyor'

Karatepe'nin açıklamalarına göre, tebliğde yer alan Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) için bankaların yapacağı incelemenin yatırımcı açısından bağlayıcı olmadığını vurgulandı. Ayrıca, yatırımcıların işini zorlaştıracak, zaman ve enerji kaybına neden olacak bürokratik süreçlerin gereksiz olduğu ifade edildi.  Yalçın Karatepe, tebliğin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kendi yürüttüğü Yatırım Teşvik Belgesi Düzenleme uygulamasının etkinliğini inkar ettiği ve yetersizliğini kabul ettiği bir belge olduğunu savundu. Eleştiriye göre, yeni düzenleme, ülke ekonomisi için faydalı olacağı düşünülen yatırımların gereksiz bir şekilde uzun değerlendirme süreçlerine tabi tutulmasına yol açabilir.

Yalçın Karatepe, tebliğin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kendi yürüttüğü Yatırım Teşvik Belgesi Düzenleme uygulamasının etkinliğini inkar ettiği ve yetersizliğini kabul ettiği bir belge olduğunu savundu. Eleştiriye göre, yeni düzenleme, ülke ekonomisi için faydalı olacağı düşünülen yatırımların gereksiz bir şekilde uzun değerlendirme süreçlerine tabi tutulmasına yol açabilir.