Çalışan emeklilerin 5 bin lira ikramiyesi yarın hesaplarda

Çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılmasını içeren torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ödemelerin yarın banka hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

Çalışan emeklilerin 5 bin lira ikramiyesi yarın hesaplarda

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hazırlanan ve 86 maddeden oluşan torba kanun teklifi, dün akşam saatlerinde TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaştı. Teklif, çiftçi, Bağ-Kur’lu esnaf ve çalışan emekliler dahil olmak üzere toplam 4 milyon 689 bin emekliye 5 bin lira ikramiye ödenmesini de kapsıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün X hesabından yaptığı paylaşımda, çalışan emeklilerin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemelerinin 29 Aralık Cuma günü, yani yarın banka hesaplarına yatırılacağını bildirdi. Işıkhan, “Gerçekleştirdiğimiz düzenlemenin kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çalışan emeklilere verilen 5 bin lira ikramiye, Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle daha önce çalışmayan emeklilere de ödenmişti. Bu kapsamda, kasım ayında 12 milyon 86 bin emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesi yapılmıştı. Böylece, çalışan emekliler de dahil olmak üzere toplam 16 milyon 775 bin emekli, 5 bin lira ikramiyeden yararlanmış olacak.