Bugün Galatasaray, Alanyaspor'u ağırlıyor

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında namağlup liderliğini sürdürmek için Corendon Alanyaspor ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılı takım, evinde oynadığı son 22 maçta yenilmediği seriyi devam ettirmeyi hedefliyor.

Bugün Galatasaray, Alanyaspor'u ağırlıyor

Galatasaray, milli aranın ardından ligdeki 12. maçına çıkıyor. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta 25 Kasım Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak olan mücadeleyi hakem Ali Şansalan yönetecek. Maç beIN Sports’tan canlı yayınlanacak.

Ligde 11 haftayı namağlup geçen  Galatasaray, son olarak Hatay deplasmanında aldığı 2-1’lik yenilgi ile milli araya girdi. Galatasaray taraftarı karşısında galibiyetle lige dönmeyi hedefliyor. İki takım arasında Süper Lig’de oynanan son mücadeleyi Galatasaray 4-1 kazandı. .

Evinde oynadığı son 22 Süper Lig maçını kaybetmeyen Galatasaray (20G 2B), ligde devam eden en uzun serinin sahibi konumunda. Bu sezon seyircisi önünde oynadığı beş maçı da kazanan sarı-kırmızılı takım, en son 2004/05 sezonuna iç sahada altı karşılaşmalık galibiyet serisiyle başladı.

Alanyaspor ise ligde 10 puanla 17. sırada kendine yer buldu. Son dört maçında yenilgi alan Alanya ekibi, son olarak Gaziantep FK karşısında 3-0’lık mağlubiyet aldı. Akdeniz temsilcisi, İstanbul takımlarına konuk olduğu son sekiz Süper Lig maçını kazanamadı (2B 6M).

Galatasaray’ın son iki Süper Lig maçında attığı üç golü de kaydeden isim olan Wilfried Zaha, üç karşılaşmalık seriyi en son Ağustos 2022’de Premier Lig’de yakaladı (Crystal Palace formasıyla). Bu sezon Alanyaspor formasıyla Süper Lig’de en fazla gol atan oyuncu olan Joao Novais (3), gollerinin tamamını İstanbul takımlarının filelerine gönderdi (Kasımpaşa x2 & İstanbul Başakşehir).

Takım bu maçın ardından Devler Ligi’ndeki Manchester United mücadelesinin hazırlıklarına başlayacak. Galatasaray, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı dört maçta da galip geldi ve gruptan çıkmayı garantiledi.

Galatasaray ile Alanyaspor arasında oynanacak olan karşılaşma, iki takımın Süper Lig tarihindeki 21. randevusu olacak. Galatasaray, bugüne kadar oynanan 20 maçta 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Sarı-kırmızılılar, bu maçlarda rakip filelere 40 gol atarken, kalesinde 23 gol gördü.