Bu tarihi bekleyin, kripto yatırımcıları bol kazançlı çıkacak!

Kripto piyasalarına ilişkin kritik bir uyarıda bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, spot Bitcoin ETF'ine yatırım yapmanın daha akıllıca olduğunu söyledi. Geçer, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin ETF başvurularını değerlendireceğini ve bu kararın Bitcoin fiyatını etkileyebileceğini belirtti.

Bu tarihi bekleyin, kripto yatırımcıları bol kazançlı çıkacak!

 

Spot Bitcoin ETF, Bitcoin’in anlık teslimat piyasasındaki fiyat değişikliklerinden faydalanmaya olanak tanıyan bir borsa yatırım fonu olarak tanımlanabilir. Bu tür bir yatırım aracı, geleneksel finansal piyasalarda işlem gören diğer ETF’ler gibi kolayca alınıp satılabilir ve birçok yatırımcı için kripto para pazarlarına girişi basitleştirebilir.

Geçer, 12 Ekim tarihinde 26 bin dolar seviyelerinde olan Bitcoin’in şu anda 44 bin dolar seviyelerinde işlem görüyor ve bu süreçte yüzde 47’lik bir kazanç sağladığını söyledi. Ancak, bazı yatırımcılar kripto piyasalarına ilgi gösteriyor ancak spot Bitcoin ETF’ine yatırım yapmak için henüz beklemeye devam ediyorlar.

Geçer ise bu durumu şöyle açıkladı: "Ocak 10’da spot ETF’ler konusunda izin verirlerse Bitcoin’i 50 bin dolarda alın. Ama şu anda her şey biraz bulanık görünüyor. Bir şeyler netleştiği zaman almak daha akıllı olur. Kısacası FED’ten faiz indirim sinyali geldi ve spot ETF’lerde ilgili karar olumlu çıkarsa bugün 40 dolardan almadığınızı, gidin 60 dolardan alın."

Geçer’in bu uyarısı, kripto piyasalarında önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor. SEC’nin spot Bitcoin ETF başvurularını en yakın son tarih olan 10 Ocak’ta açıklamasını bekliyoruz. Bu tarihten önce alınabilecek bir kararın Bitcoin üzerinde önemli yükselişlere neden olabileceği öngörülüyor.